je hebt maar één tijd. welke keuzes maak jij?

Je hebt maar één tijd. Welke keuzes maak jij?

Coach Pien belt me enthousiast op “Ik wil mijn E-learning ontwikkelen, uitwerken en in de markt zetten. Mijn online training aanpassen en de twee sites vernieuwen. Ik wil alles in september van de grond hebben.”

Even blijft het stil. “Denk je dat het te ambitieus is?” Ik barst in lachen uit. Ze begint zelf ook te lachen. “Het is teveel hè?” De kerstvakantie gaf haar duidelijk nieuwe inspiratie en ideeën en al dit enthousiasme maakt mij heel blij. Ook ken ik haar agenda. Ze is één van de meest drukbezette mensen die ik ken…

Even stilstaan

De periode rond de jaarwisseling is het beste moment om gas terug te nemen. Misschien wel even helemaal stil te staan. Terug te kijken naar het afgelopen jaar. Wat lukte en ging goed. Wat mag je bijschaven en aanpassen? Wat kan anders of beter?

Op het ontbrekende licht na vind ik dit zelf een hele fijne tijd. Zo las ik eindelijk het veelbesproken boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe uit. Dit citaat trof me en wil ik graag met je delen. “We zullen moeten leren accepteren dat we niet alles kunnen doen en dat we dat ook niet zouden moeten willen”. Sta dus af en toe eens stil bij wat belangrijk voor je is. Maak op basis daarvan je keuzes.

Voornemens of actieplan?

Goede voornemens voor dit nieuwe jaar? Te vrijblijvend, want het blijft vaak bij vage uitspraken die vervliegen op het moment dat je ze uitspreekt. Zelf sta ik elk kwartaal een uurtje stil en maak daarna een actieplan. Geen lange lijsten met complete projecten, maar kleine punten of delen van een groter project. Behapbare stukken. De actiepunten gaan direct in de planning en dan aan het werk.

Pien belt me de volgende dag op. “Ik kom nog even terug op ons gesprek van gister. Wat fijn dat je me confronteerde met mijn enthousiasme. Dat blijft een valkuil. Wil je voor zover dat kan voor de rest van het jaar alle maandagen vrijhouden voor ontwikkelwerk? En wil jij me helpen bij het maken van het plan en de workflow voor de E-learning?” We gaan samen aan de slag om alles voor elkaar te krijgen. Laat 2017 maar komen!

Heb je 100 ideeën en weet je niet waar je moet beginnen? Krijg je het niet voor elkaar een actieplan te maken? Bel me op 06-46031410 of mail me via andrea@andreawerkhoven.nl.

Ik ben andrea werkhoven en help veeleisende ondernemers die net een paar handen tekortkomen om verder te groeien. Wat elke dag moet gebeuren om je bedrijf draaiende te houden, dat doe ik. Ik signaleer, denk mee en neem initiatief. In mij heb je een allround sparringpartner, een klankbord. Je staat niet meer alleen in je ondernemerschap, want ik sta naast je. Zo heb je meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.

De foto's bovenaan alle pagina's zijn van mij. Gebruik ze gerust, maar link wel graag naar mijn website.