Waarom je niks doet met wat je in die training leerde…

Ilse (48) schuift aan. Lunch met haar collega-zzp’ers in het bedrijfsverzamelgebouw. “Ik ben er even niet hoor, de komende dagen!” Ze heeft er zin in. Training start morgen. Over social media. Want daar weet ze echt veel te weinig van.

Het gaat goed met haar bedrijf, al weet ze dat ze zichtbaarder mag zijn in de buitenwereld. Ilse vindt het belangrijk dat ze bezig blijft met de groei van haar bedrijf. Dat ze zich blijft ontwikkelen als ondernemer. Dat ze gefundeerde beslissingen kan nemen over wat ze wel en niet doet met LinkedIn, Instagram en Twitter.

Op zoek naar de geschikte training

Avond aan avond struinde ze het wereldwijde web af. Op zoek naar een geschikte training. Eentje met de juiste toon en bij de juiste persoon. Iemand die begrijpt hoe ze tegen social media aankijkt, tegen deze enorme berg.

Tientallen e-books gedownload, gelezen en weer weggegooid. Filmpjes gekeken, blogs gelezen. Compleet overspoeld door alle goedbedoelde tips. En toen vond ze hem. De juiste trainer met de juiste cursus, op het juiste moment én op de juiste locatie. Kan niet missen, dit is het helemaal.

De dag breekt aan. Ilse rijdt naar het prachtige conferentiehotel in Soestduinen en dompelt zich twee complete dagen lang onder in alle aspecten van social media. Aaneengeregen door diner en overnachting, want dat is zo goed voor het netwerken. Dat stond tenminste op de site.

Mooie dagen zijn het. De trainer is gelukkig net zo goed als ze verwachtte. Leuke groep. En ze weet nu zeker dat ze zich gaat focussen op Linkedin. Facebook en Instagram niet de plek is waar ze wil zijn. En dat ze Whats app ook overweegt in te zetten voor haar business.

Morgen wordt alles anders

Aan het einde van de training is ze bijna euforisch, bruist van energie. Ze heeft een strategie gemaakt en een overzichtelijk actieplan met 10 punten. Om haar social media van de grond te krijgen. Met een goed gevoel rijdt ze naar huis. Morgen wordt alles anders.

Maar morgen wordt niet alles anders. Morgen wordt Ilse overspoeld door alle mails die ze de afgelopen dagen niet beantwoordde. Ze is zeker twee uur bezig met het afluisteren en afhandelen van haar voicemailberichten. En het werk gaat gewoon door. Tegen de tijd dat ze alles heeft weggewerkt, is het cursusmateriaal al weer naar de achtergrond verdwenen.

Haar aantekeningen blijven netjes staan in het chique kladblok dat ze bij de training kreeg. Onuitgewerkt. Zodat ze na een aantal dagen de afkortingen die ze gebruikte niet echt meer begrijpt. En dat actieplan met 10 punten blijft een plan. Actie komt er niet. Misschien op de terugkomdag…


Wil jij je ruimte hebben om je bezig te houden met de groei van bedrijf? Wil jij tijd hebben om de resultaten uit je training wél te implementeren. Terwijl je bedrijf op koers blijft? Mail me andrea@andreawerkhoven.nl of bel 06 46 03 14 10 om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.


Ik ben andrea werkhoven en help veeleisende ondernemers die net een paar handen tekortkomen om verder te groeien. Wat elke dag moet gebeuren om je bedrijf draaiende te houden, dat doe ik. Ik signaleer, denk mee en neem initiatief. In mij heb je een allround sparringpartner, een klankbord. Je staat niet meer alleen in je ondernemerschap, want ik sta naast je. Zo heb je meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.


credits foto: Stefan Cosma

De foto's bovenaan alle pagina's zijn van mij. Gebruik ze gerust, maar link wel graag naar mijn website.