alleen in ondernemen

Voel jij je alleen in het ondernemen?

“Goedemorgen” Hij knikt naar de vrouw die voorbij loopt. “Goedemorgen” zegt ze vriendelijk terug. Marco klapt zijn laptop open en kijkt om zich heen. In het gebouw met flexplekken waar hij vandaag werkt, zijn mensen genoeg. Twee keer per week zit hij hier. Eigenlijk altijd op dezelfde plek; links achter in de ruimte aan de laatste tafel op de hoek. Vlakbij de koffieautomaat.

Het voelt goed om even contact met haar te maken. Hij komt hier nu een half jaar, maar hij heeft eigenlijk nog nooit een fatsoenlijk gesprek gevoerd met de mensen die er werken. Van de vrouw die net voorbij liep, weet hij niet eens haar naam! Hij richt zich weer op zijn beeldscherm en gaat aan de slag. Hij werkt aan een strategisch plan voor zijn belangrijkste klant en die verwacht dit over drie uur in zijn mailbox. Hij merkt dat hij over een aantal dingen vreselijk twijfelt, maar weet eigenlijk niet zo goed wat hij er mee aan moet.

Niet alleen en toch eenzaam

Zelfstandig ondernemer zijn, is vaak een eenzaam bestaan. Vaak werk je thuis en zijn het uitzicht en je favoriete muziek je gezelschap. Je kunt natuurlijk een gezamenlijke werkplek opzoeken, maar vaak is iedereen daar druk met zijn eigen werk. Logisch!

Het fysiek alleen zijn, is vaak nog niet eens het grootste probleem. Het is met name lastig als je vastloopt bij het maken van je rapport, je dolgraag even feedback wilt op je offerte of je niet zeker bent welke foto je bij je blog moet plaatsen. Typisch iets wat je aan een collega zou vragen, als je in loondienst werkt.

Een andere kijk

Het is prettig om iemand even om advies te kunnen vragen of even te sparren. Je zou dit soort ‘werkdingen’ natuurlijk met een vriend of je partner kunnen bespreken. Het werkt alleen vaak beter als je het iemand vraagt die wél begrijpt wat je aan het doen bent, maar verder ‘blanco’ tegen de zaak aankijkt. Dat levert hele verfrissende ideeën en oplossingen op!

Kun jij met niemand sparren over iets waar je in vastloopt? Wil jij af en toe feedback op je plannen? Hoe zou het voelen als je weet dat je het niet alleen hoeft te doen? Bel me op 06-46031410 of mail me via andrea@andreawerkhoven.nl.

Ik ben andrea werkhoven en help veeleisende ondernemers die net een paar handen tekortkomen om verder te groeien. Wat elke dag moet gebeuren om je bedrijf draaiende te houden, dat doe ik. Ik signaleer, denk mee en neem initiatief. In mij heb je een allround sparringpartner, een klankbord. Je staat niet meer alleen in je ondernemerschap, want ik sta naast je. Zo heb je meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.

De foto's bovenaan alle pagina's zijn van mij. Gebruik ze gerust, maar link wel graag naar mijn website.