orde in de chaos

Heb jij ook stapels materiaal liggen waar je niks mee doet?

Janny vertelt honderduit. Veel tekst. Heel veel tekst. En nog veel meer gebaren. Het enthousiasme spat er vanaf. Over modellen die zij inzet in haar werk. Uit welke theorieën die modellen zijn opgebouwd en in welke boeken de theorieën vermeld staan. Welke schrijvers deze boeken schreven.

Een echte ‘selfmade woman’, dat is Janny. Ze startte ooit als hulpverlener bij een psychiatrische instelling en klom stap voor stap op tot manager van haar afdeling. Naast haar werk startte ze een studie en las zich helemaal suf. Na een aantal jaar durfde ze eindelijk de stap te zetten en werd zelfstandig coach. Dat was haar grote droom. Mensen helpen en begeleiden.

Ze heeft in al die jaren prachtige bagage verzameld om haar klanten een geweldige dienst te bewijzen. Een stevige basis gelegd voor een prachtige onderneming. Bakken vol kennis en materiaal waar een gemiddeld schrijver jaloers op zou zijn. Stikjaloers.

De juiste informatie in de juiste vorm

Eigenlijk wil ze van de daken schreeuwen wat ze allemaal weet, maar al haar kennis komt niet uit haar laptop. En niet uit de tientallen zwarte opschrijfboekjes die netjes gerangschikt op haar bureau staan. Ze weet niet waar ze moet beginnen. Wat ze haar klant wil vertellen en in welke vorm ze al die informatie giet.

Want zijn haar klanten gebaat bij zoveel theoretische informatie? Is dat waar Janny ze het meest mee helpt? Haar klanten willen waarschijnlijk alleen maar een oplossing voor hun probleem. En of ze daar nu theorie X of Y bij gebruikt, zal ze worst wezen. Zaak dus om juiste informatie in de juiste vorm te gieten.

Om het vervolgens in de wereld zetten en zichtbaar maken. Een leuk boekje om weg te geven, een mooie blogserie op haar website. Geen eindeloze lappen tekst, zoals ze die nu heeft opgeslagen, maar aansprekende verhalen in een mooie vormgeving. Dat is wat Janny te doen staat, de juiste informatie in de juiste vorm.


Zoek jij iemand die met je meedenkt en orde aanbrengt in de chaos van alle informatie die je verzamelde? Of wil jij tijd vrijmaken om dat zelf te doen, terwijl je bedrijf op koers blijft? Mail me andrea@andreawerkhoven.nl of bel 06 46 03 14 10 om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.


Ik ben andrea werkhoven en help veeleisende ondernemers die net een paar handen tekortkomen om verder te groeien. Wat elke dag moet gebeuren om je bedrijf draaiende te houden, dat doe ik. Ik signaleer, denk mee en neem initiatief. In mij heb je een allround sparringpartner, een klankbord. Je staat niet meer alleen in je ondernemerschap, want ik sta naast je. Zo heb je meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.

credits foto: Julia Joppien

De foto's bovenaan alle pagina's zijn van mij. Gebruik ze gerust, maar link wel graag naar mijn website.