continu chaos

Leef jij continu in chaos?

Hans staat in zijn kantoor, kijkt om zich heen en zucht. “Ik weet zeker dat mijn agenda hier ergens moet liggen, ik heb hem gister nog gehad.” Hij maakt net telefonisch een afspraak met een nieuwe klant en noteerde op de achterkant van een rondslingerende envelop de datum en tijd. Nu maar hopen dat hij op dat tijdstip geen andere afspraken heeft…

“Tussen de stapels met administratie op mijn bureau ligt ie in ieder geval niet, zo te zien.” Hans graaft verder en pakt een vakblad van een andere stapel. Hij bladert er in en komt een interessant artikel tegen. Voor hij het weet is hij een half uur verder en heeft hij zijn agenda nog steeds niet gevonden. “Die envelop leg ik maar aan de kant, die agenda komt vast wel weer boven tafel.”

Oerwoud aan snelkoppelingen

Hans start zijn laptop op. Op het opstartscherm staat een oerwoud aan snelkoppelingen en losse documenten. Hij wil verder werken aan de offerte waar hij twee dagen geleden mee startte. “Ik weet zeker dat hij hier ergens tussen moet staan.” Maar Hans vindt zijn bestand niet terug…

Herken jij de Hans in jezelf en ben jij ook de hele dag op zoek naar je agenda, je sleutels, je bestanden, het mailtje wat je vorige week stuurde? Ik durf rustig te beweren dat je een uur per dag zoet bent met zoeken naar… eigenlijk alles. En naast al die tijd kost de onrust en stress als je iets niet kunt vinden zoveel energie!

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat een beetje structuur en orde je helpt. Als je alles op een voor jou logische manier opbergt en opslaat, hoef je niet te zoeken naar je spullen en bestanden en dat geeft rust. Je hebt ruimte om je te concentreren op wat er echt toe doet. Waar je echt mee bezig wil zijn.

Dat lukt je echt niet van de één op andere dag, maar maak kleine stappen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je telefoon of sleutels telkens op één vaste plek legt, een paar weken achter elkaar. Of ruim vanaf nu aan het eind van elke werkdag je mailbox op. En houdt dat een aantal weken vol.

Mochten je nekharen recht overeind gaan staan van het woord ‘structuur’, houd dan in gedachten dat je al die tijd die je aan zoeken besteedt ook had kunnen steken in het werven van een nieuwe klant, het ontwikkelen van een workshop of het eerste hoofdstuk van je nieuwe boek. En dat geeft veel meer voldoening dan dat gezoek ; )

Zoek jij iemand die met je meedenkt en orde aanbrengt in de chaos? Of wil jij tijd vrijmaken om dat zelf te doen, terwijl je bedrijf op koers blijft? Mail me andrea@andreawerkhoven.nl of bel 06 46 03 14 10 om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.


Ik ben andrea werkhoven en help veeleisende ondernemers die net een paar handen tekortkomen om verder te groeien. Wat elke dag moet gebeuren om je bedrijf draaiende te houden, dat doe ik. Ik signaleer, denk mee en neem initiatief. In mij heb je een allround sparringpartner, een klankbord. Je staat niet meer alleen in je ondernemerschap, want ik sta naast je. Zo heb je meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.


nikko macaspac

De foto's bovenaan alle pagina's zijn van mij. Gebruik ze gerust, maar link wel graag naar mijn website.