Twijfel je over jouw waarde voor je klanten?

Al een tijd schrijft Feline (46) blogs. Ruim een jaar om precies te zijn. Ze wil op een luchtige manier haar bedrijf aan de wereld laten zien. Op een sprankelende manier beschrijven wat ze als coach in huis heeft. Zonder te schreeuwen en zonder gedoe. Want daar is ze niet zo van.

Elke maand een nieuw verhaal. Ze plant drie kwartier haar agenda. Zitten, aan haar bureau. Alleen en zonder afleiding. En schrijven. Schrijven tot het in de basis af is. Een verhaal dat staat. De dag erna nog een ruim half uur achter de laptop om fijn te slijpen en dan is het klaar.

Maar deze maand lukt het niet. Het is een heuse worsteling dit keer. Elke zin die op het scherm verschijnt, wist ze met dezelfde vaart. Heftig tikkend op die backspacetoets. Het enige wat ze uit haar toetsenbord kan persen zijn clichés. Oppervlakkige cases. Open deuren.

Kei in je vak

Feline wéét dat ze een goede opleiding heeft en jarenlange ervaring. Ze is een kei in haar vak, werkt voor grote bedrijven en zit tegenover ‘grote jongens’.  Haar bedrijf loopt prima en ze verdient een goede boterham.

Talloze mensen heeft ze afgelopen jaren geholpen, maar ze merkt dat ze het na al die jaren nog steeds lastig vindt om écht te gaan staan en zich vrij uit te spreken. Te vertrouwen op wat ze kan en dat aan de wereld te laten zien. Ze heeft het gevoel dat ze niet goed genoeg is. Dat ze het eigenlijk niet kan.

Worsteling

Deze worsteling steekt vooral de kop op als ze blogt. Als ze in alle drukte even de tijd neemt en bewust reflecteert op wat ze doet. Doordat alles zwart op wit staat, kan ze er ook niet meer om heen. Concreter dan dit wordt het niet.

Het is ook ingewikkeld, dat ondernemen. Zeker als je dat alleen doet. Het is spannend om jezelf te laten zien. Blogs te schrijven. Mooie verhalen over de problemen die je oplost. En weet je? Je bent niet de enige.

Feline wil aan de slag met het zichtbaar maken van zichzelf. Met het gevoel dat ze goed genoeg is. Als ze zo blijft worstelen, komt ze daar nooit aan toe. Ze wil ruimte maken voor deze persoonlijke ontwikkeling. Maar dat kost tijd. Veel tijd.

Die tijd kan ze alleen vrijmaken als ze ondersteuning vindt bij de werkzaamheden binnen haar bedrijf. Zodat haar eigen ontwikkeling niet ten koste gaat van haar onderneming.

Ben jij bezig met je persoonlijke groei van jezelf of je onderneming? Wil jij ruimte en tijd hebben voor je ontwikkeling terwijl je bedrijf op koers blijft? Mail me andrea@andreawerkhoven.nl of bel 06 46 03 14 10 om te bespreken wat ik voor je kan betekenen, waardoor je meer ruimte krijgt voor jouw eigen groei en die van je bedrijf.


Ik ben andrea werkhoven en help veeleisende ondernemers die net een paar handen tekortkomen om verder te groeien. Wat elke dag moet gebeuren om je bedrijf draaiende te houden, dat doe ik. Ik signaleer, denk mee en neem initiatief. In mij heb je een allround sparringpartner, een klankbord. Je staat niet meer alleen in je ondernemerschap, want ik sta naast je. Zo heb je meer tijd en ruimte voor de ontwikkeling van jezelf en je bedrijf.


credits foto: Benedicto de Jesus

De foto's bovenaan alle pagina's zijn van mij. Gebruik ze gerust, maar link wel graag naar mijn website.